Ladislav Nagy má po zápase s Mytišči otras mozgu

25.12.2011 Poprad

POPRAD 25. decembra (WEBNOVINY) - Hokejisti HC Lev Poprad mali netradičný Štedrý deň. Kým väčšina ich kolegov pod Tatrami počas vianočných sviatkov oddychuje, oni boli v pracovnom nasadení. Popradčania odohrali 24. decembra súboj Kontinentálnej hokejovej ligy s Atlantom Mytišči. KHL sa riadi ruským kalendárom, kde je Štedrý deň až 6. januára.

HC Lev pred 4500 divákmi po dobrom výkone napokon favoritovi z moskovského predmestia podľahol 4:5 po predĺžení. "Veľmi som veril, že to práve dnes môžeme zvládnuť a dať fanúšikom darček k Vianociam. Bol to veľmi ťažký zápas. Bojovali sme, ale v predĺžení sme zle prestriedali a dostali sme gól. Škoda, ale musíme ísť ďalej," povedal po stretnutí kapitán HC Lev Ľuboš Bartečko.

Pre rodáka z neďalekého Kežmarku bol zápas na Štedrý deň nezvyčajným, odohral ho prvýkrát v dlhej kariére. Bartečko má za sebou pôsobenia v rôznych krajinách, hral aj v NHL, ale 24. decembra mal väčšinou voľno. "Na Štedrý deň nezvyknem hrávať hokej, ale nemal som s tým dnes problém. Mentálne som bol nastavený tak, aby som hral čo najlepšie. A čo si želám na Vianoce mimo hokeja? Mám deti a chcem, aby boli zdravé. To sú moje priority,“ dodal Bartečko.

Popradčania si dlho od hokeja neoddýchnu, už 26. decembra ich čaká ďalší súboj KHL, keď tentoraz privítajú CSKA Moskva. V sobotu začali veľmi dobre a po góle Bartečka viedli 1:0. V predchádzajúcich zápasoch pravidelne doťahovali náskok súpera. "Hoci sme konečne strelili prvý gól a vyšla nám prvá tretina, v druhej sme dostali góly z našej nepozornosti. Škoda, lebo sme veľmi chceli dnes uspieť. S Atlantom sme odohrali druhýkrát veľmi vyrovnaný zápas, ten prvý sme prehrali po nájazdoch," uviedol tréner HC Lev Radim Rulík.

Škvrnou súboja bolo zranenie Ladislava Nagya. Skúsený slovenský útočník musel odstúpiť už v priebehu prvej tretiny. "Laco Nagy dostal úder do hlavy a má otras mozgu," doplnil Radim Rulík.
 

Vyberte región